Cevdet ERTÜRKMEN
Şişli Belediye Başkan Vekili
#
|Hizmet Merkezi: Beslenme Danışmanlığı Hizmet Noktası
Mahalle: Cumhuriyet Mahallesi
İletişim: cozummerkezi@sisli.bel.tr
Adres:Şişli Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Merkez Mah. Darülaceze Cad. No:12/1
Sağlıklı beslenme danışmanlığı hizmeti kapsamında, Şişli ilçesi içerisinde ikamet eden komşularımıza kişiye özel yapılan analizlerle birlikte, ağırlık kontrolü, hastalıklara yönelik beslenme danışmanlığı, gebelik dönemi, çocuklarda, yetişkinlerde, yaşlılarda sağlıklı beslenme hizmeti verilmektedir. Kişiye uygun beslenme programı belirlenerek, takibi sağlanmaktadır. Randevu için 444 31 12 Komşu Masa üzerinden talebinizi iletebilirsiniz.
HIV (Human Immunodeficiency Virus/ İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü), bağışıklık sisteminin zayıflamasına, vücudun fırsatçı enfeksiyonlar karşısında savunmasız kalmasına; ateş, ishal gibi diğer hastalıkların baş göstermesine neden olur.Uygun tedavi sağlandığında olası enfeksiyonların ve hastalıkların ortaya çıkması engellenmiş olur. Doğru beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden HIV ile yaşayanlar için önemlidir.
Neden Beslenme Danışmanlığı Almalıyım?
Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme alışkanlıkları kazanmak,
Eksik vitamin ve minerallerin karşılanmasını sağlamak,
Besinlerin uygun şekilde hazırlanması,saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesine dikkat etmek,
Besin-ilaç etkileşimleriyle ilgili bilgi sahibi olmak,
Bağışıklık sistemini güçlü tutmak HIV ile mücadele etmenin anahtarıdır.
HIV ile yaşayanlar için beslenme danışmanlığı hizmetine nasıl ulaşırım?
Danışmanlık saatleri hafta içi 17:00-20:00
HIV ile yaşayanlara yönelik beslenme danışmanlığı hizmeti anonim ve ücretsiz olarak Şişli Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Merkez Mah. Darülaceze Cad. No:12/1 ve beslenmedanismanligi@sisli.bel.tr mail adresinden ulaşabilirsiniz.
Çölyak hastalığı; buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten adlı proteine karşı bağırsağın ömür boyu sürecek bir emilim bozukluğudur. Çölyak hastalığı olan bireyler hastalığının şiddetine göre hayatları boyunca glütenli gıdaların tüketilmemesine özen göstermek zorunda kalmakta ancak glütensiz gıda fiyatlarının yüksekliği karşısında hastalıklarının durumuna uygun gıda seçiminde zorlanmaktadır. Müdürlüğümüz sosyal yardım hizmetleri kapsamında çölyak hastalığı bulunan bireylere yönelik yapılacak ihtiyaç tespitinin ardından yıllık (12 ay) gıda destek paketi verilecektir.
Çölyak hastalarına yönelik glütensiz gıda ürünlerinden oluşan gıda paketlerimiz için 444 31 12 Komşu Masa çağrı merkezimizi arayabilir; sosyal çalışmacımız ve diyetisyenimizle yapacağınız görüşme sonrasında düzenli olarak glütensiz gıda paketlerimizden yararlanabilirsiniz.