Şişli Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği Ekolojik Çevre Festivali etkinlikleri kapsamında; Şişli Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Türkiye Bisikletliler Derneği ve Trafikte Ortak Akıl Derneği’nin iş birliğiyle bugün, “Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi” gerçekleşti. Yüzlerce bisikletli, çevre dostu bir yaşama dikkat çekmek için Şişli’den Üsküdar’a kadar 15 kilometre pedal çevirdi.

 Şişli Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Türkiye Bisikletliler Derneği ve Trafikte Ortak Akıl Derneği’nin(TRAP) iş birliğinde Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi düzenlendi. Sürdürülebilir, doğa ile uyumlu daha temiz, daha yeşil ve çevre dostu bir yaşama dikkat çekmek için gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 2 bin bisiklet tutkunu katıldı. Geziye katılabilmenin şartı olarak ambalaj atığı getiren bisikletçiler, etkinlikte yer aldı.

YÜZLERCE BİSİKLETLİ KATILDI

 Şişli Mecidiyeköy’den saat 11.00’da başlayan bisiklet gezisinin startını, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, TRAP Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz verdi.

BİSİKLETÇİLER 15 KİLOMETRELİK PARKURDA PEDAL ÇEVİRDİ

 Bisiklet tutkunları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek Üsküdar Harem’e kadar 15 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. 7’den 70’e birçok vatandaşın katılım gösterdiği bisiklet turu, renkli görüntülere sahne oldu

SAĞLIKLI YAŞAMA VE ÇEVREYE DİKKAT ÇEKİLDİ

 Etkinlikle bisiklet kullanımının teşvik edilmesinin yanı sıra çevresel ve sağlıklı yaşama katkı sağlamasına; ayrıca yoğun araç trafiğinin azaltılması, karbon salınımının düşürülerek hava kalitesinin iyileştirilmesine dikkat çekildi.